Gastblog: Christer over zijn Flaminia GT

Ik ben een enorme liefhebber van klassieke auto's.

Naast de liefde voor mijn Porsche 356 en Bentley Continental S3 uit 1964 heb ik ook een zwak voor klassieke Lancia's. Het zijn auto's die vroeger zeer vooruitstrevend waren en het merk heeft techniek bedacht die vandaag de dag nogsteeds veel gebruikt wordt. Als autoliefhebber kun je niet anders als respect hebben voor dit merk.

 

In mijn zoektocht naar een mooie klassieke Lancia kocht ik bijna een Lancia Appia Zagato coupe van een Italiaan op Sicilië. De deal was rond en bijna had ik mijn ticket geboekt, was het niet dat de eigenaar van de Appia Zagato er op het laatste moment geen afscheid van kon nemen. 

Zoekende naar meer infomatie over de Appia viel mijn oog op een Lancia Flaminia GT, een schitterende coupé met een koets van Touring Superleggera. Een auto die nu nog tamelijk ondergewaardeerd is en waarschijnlijk in de toekomst in waarde zal stijgen. Simpelweg googelen op -Lancia Flaminia GT for sale- resulteerde uiteindelijk in een ontmoeting met Prins Classics in nederland.

Een prachtige Flaminia GT 2.5 3C met mooie historie en compleet origineel. De eerste online indruk van de auto was zo goed dat ik meteen de telefoon pakte. De vele mooie foto's op de website en het aangename telefoongesprek deden me meteen een vliegticket boeken. 

Aangekomen in Nunspeet vond ik een exemplaar die inderdaad geheel origineel was en die ik het liefst meteen terug naar zweden zou rijden. Echter aangezien de auto net binnen was en lang had stilgestaan stonden de mannen van Prins Classics erop dat ze de auto eerst technisch in orde maakten. Dit heeft 4 dagen geduurt, maar ik heb me geen moment bezwaard gevoeld om te wachten. Het was alsof ik werd opgenomen in een hechte familie. Wim Prins en zijn team zijn zeer gastvrij geweest, zijn eerlijk en vakkundig.

- See more at: http://www.prinsclassics.nl/nieuws/flaminia-gt-op-roadtrip-naar-zweden/#sthash.6qYnIv1T.dpuf