• header_eifel_tour

Prins Eifel Tour 2019

10 & 11 mei 2019
 
Met een bolide van Prins kunt u niet vroeg genoeg pieken. En nee, deze gave 2-daagse voorjaarsrit heeft niets met die hoge toren in Parijs te maken. Wij nemen u op vrijdag 10 mei a.s. met plezier mee op avontuur naar het prachtige, bergachtige landschap van West-Duitsland – genaamd de ‘Eifel’!

Waarom wij mensen kennen die de Eifel blindelings kunnen vinden…

Het gestrekte natuurgebied is gelegen aan het oostelijke deel van de Ardennen. Menig snelheidsduivel kent de omgeving als zijn of haar broekzak, als ‘vaste klant’ van de legendarische Nürburgring: ook wel ‘Nordschleife’ of ‘Groene Hel’ genoemd. Dat ‘groen’ slaat uiteraard op de frisheid van de natuur. En de ‘hel’? Tsja… Het circuit is zeker spectaculair en een cadeautje om op te rijden, maar in het verleden niet altijd even vergevingsgezind gebleken…

Ons plan is om het (iets) rustiger aan te doen. De 2-daagse tour heeft als bestemming Moezel. We starten én eindigen op een prachtlocatie nabij Düren, gelegen op 242 kilometer vanaf Nunspeet.

 
 

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag

10:00 uur

  • Verzamelen in omgeving Düren. Op een lege maag kunnen we niet sturen, dus voor een ‘startersontbijt’ wordt gezorgd. Een cafeïneshot voor wat extra scherpte kan uiteraard ook geen kwaad.

11:30 uur

  • Het gas mag erop! We verplaatsen ons zuidwaarts richting de Moezel, dwars door de Eifel. Halverwege plannen we een pitstop voor een uitgebreide lunch, om vervolgens in één ruk naar de eindbestemming van dag 1 te rijden. Dineren staat op de agenda, een gezellige borrel tijdens een boottocht over de Moezel behoort wat ons betreft zeker tot de mogelijkheden.

Zaterdag                   

10:00 uur

  • De weg terug naar boven wordt ingezet. Wederom kan het Eifel gebied rekenen op onze bijdrage aan asfalt slijtage en het doorbreken van serene stilte. In stijl.

12:30 uur

  • Rond het middaguur zetten we onze tanden in een smakelijke lunch, met afsluitend een sprintrace richting ‘retour afzender’: het startpunt dichtbij Düren is namelijk tevens het eindpunt van de 2e en laatste dag.
  • We verwachten rond 16:00 uur te eindigen met een gezellige borrel. 

 

Prijs

Deelname prijs per equippe zal +/- €580,- zijn. Inbegrepen zijn ontbijt, lunch, koffiestops, dinner en overnachting. We zijn op dit moment nog een aantal 'puntjes op de i' aan het zetten, dus hebben nog geen exacte prijs voor u.

 


Inschrijving:

 

Impressie voorjaarsrit

Om u een idee te geven van hoe een twee-daagse tourrit á la Prins eruit ziet, kun u onderstaande video bekijken. Dit betreft een impressie van de in 2018 door ons georganiseerde Rijndal Tour.